špinavá autosedačkaZnáte to, sedačky jsou trochu zaprášené, sem tam nějaká zaschlá kapka nebo flek, mapy po vylitých tekutinách. Na čištění fleků z autosedaček můžeme použít tepovač – mokré čištění nebo “suchou” metodu.

Způsoby čištění fleků z autosedaček

pomůcky na čištění fleků z autosedačekNejběžnější a účinnou cestou čištění sedaček je tepování, tedy mokré čištění. Tepování funguje tak, že tepovač (extraktor), vstřikuje čistící roztok do hloubky materiálu a následně jej vysává zpět. Toto je jednou za několik let provozu auta potřeba udělat, nebo nechat udělat. Nicméně jde sedačky čistit i „suchou“ cestou a také nějaký ten méně odolný flek odstranit nebo zneviditelnit.

čištění fleků z autosedačekSuché čištění je méně účinné než tepování, neodstraní všechny fleky ani mastnotu z lidské kůže, ale svoji účinnost a smysl má. Je to čištění povrchové, nedostaneme se do látky čalounění ani výplně sedaček, pouze stíráme z povrchu.

Co potřebujeme k suchému čištění

čištění fleků z autosedačekPotřebujeme k tomu čistič textilu, čalounění nebo univerzální čistič interiéru v rozprašovači, utěrku z mikrovlákna a případně jemný kartáč. Sedačky mějme vysáté od prachu a drobků.

Postup čištění fleků z autosedaček

odstranění fleků ze sedačekPostupujeme tak, že kmitnutím ruky se stisknutím rozprašovače naneseme na čištěnou plochu velmi malé množství čističe ze vzdálenosti asi 20 cm a následně vytíráme z povrchu čistou utěrkou.

Na mikrovláknové utěrce světlé barvy je vidět nečistota, kterou jsme setřeli. Můžeme takto vyčistit sedačky celé, nebo jen místa, kde je to potřeba. K odstranění fleků je potřeba postup opakovat, případně místo provlhčit čističem trochu více a pomoci si kartáčkem. V tom případě je nejlepší sedadlo vyčistit celé, abychom předešli mapě po uschnutí. Čím více sedačku navlhčíme, tím delší dobou je třeba počítat k jejímu vyschnutí. Při mírném rozstříknutí a vytření je povrch suchý za chvíli, při větším navlhčení schne suché čištění sedačekněkolik hodin podle podmínek.

 

Chcete si raději nechat vyčistit interiér u odborníka v Brně?

Podívejte se na službu: RUČNÍ ČIŠTĚNÍ INTERIÉRU

 

Potřebujete nakoupit kosmetiku a vybavení na čištění interiéru?

Podívejte se na špičkové produkty Masterson’s:

KOSMETIKA                                        POMŮCKY