čištění pneumatikPneumatiky dávno nemají černou barvu, jsou špinavé, umývání auta na wapce tomu moc nepomohlo a vy děláte větší čištění auta. Nebo prostě jen chcete, aby kola jako celek vypadaly skvěle. Je i lepší postup, než na pneu pouze nastříkat silikonový sprej z benzinky. Pojďme popsat jak na čištění pneumatik a jejich impregnaci.

Budeme k tomu potřebovat kartáč, může být i drsnější, pěnový aplikátor pro nanesení impregnace, záleží, jestli použijeme přípravek ve spreji nebo s jiným dávkovačem, nějaký šetrný univerzální čistič nebo případně postačí i kartáčování pneušamponová voda a přípravek na ošetření pneumatik, v ideálním případě možnost oplachu tekoucí vodou.

V případě, že budete umývat nebo čistit celé auto, tak doporučuji kola a čištění pneumatik dělat hned na začátku, ještě před samotným mytím. Je to proto, aby se špína z disků a pneu nebo čističe nedostaly při čištění na již umytý lak. Případně ještě v průběhu mytí. Ošetření či impregnace se dělá až nakonec po veškerém mytí a sušení auta. V případě, že čistíte jenom kola, se souslednost řešit nemusí.

čisté a ošetřené pneumatikyNaneseme na boky pneumatik rozprašovačem čistič (nebo houbou šamponovou vodu), vydrhneme kartáčem (ovšem pozor, ať si hrubším kartáčem nepoškrábeme disky) a opláchneme pryč. Po oschnutí, záleží, co použijeme za přípravek, naneseme buďto rovnou na pneumatiku nebo aplikátorem, přípravek na ošetření a impregnaci pneumatik.

Je to rychlé a jednoduché, a výsledek hodně pozvedne dojem z celého auta.