Rady a tipy pro ruční mytí auta

Pojďme navázat poslední částí na předchozí dva články na téma ruční mytí auta. A to shrnutím pár tipů a rad k dosažení uspokojivého výsledku pokud se rozhodneme a máme možnost si umývat auto sami. Nejčastější nedokonalostí po mytí, jsou uschlé kapky nebo mapy na povrchu. Jak tomu předejít?

Vhodné podmínky ruční mytí auta

Nejvhodnější podmínky pro ruční mytí auta, jestliže pracujete venku, jsou zataženo nebo stín s teplotou okolo 20 stupňů. Teplé slunečné dny sice svádějí k tomu, mít auto umyté, ale bude se hůře pracovat. Povrch rozpálený sluncem nebo jízdou způsobí, že voda na něm příliš rychle usychá. To je nežádoucí proto, že po samovolně uschlé vodě téměř vždy zůstanou na povrchu mapy, kapky, které se navíc potom špatně odstraňují. Je jasné, že ne vždy když si budeme chtít umýt auto, bude 20 stupňů a zataženo, je to spíše o tom si mytí trošku naplánovat, abychom se vyhnuli tomu pracovat v pravé poledne na přímém slunci. Tedy udělat to radši ráno, mít už předem auto zaparkované ve stínu, případně v garáži apod.

Návaznost kroků

Předmytí a mytí, mytí a oplach, oplach a sušení. Mezi těmito kroky nechceme, aby nám voda na autě usychala. Ve vhodných podmínkách máme spoustu času, na pražícím slunci nám uschne střecha dříve, než domyjeme zbytek auta. Ani když je auto pečlivě umyté, tak ještě nemáme vyhráno, protože i úplně čistá voda většinou zanechává po uschnutí fleky. Proto se auto po umytí i suší.

Další

Další tipy, jak si usnadnit práci, už jenom vyjmenujme. Používejme vhodné pomůcky a hlavně je udržujme v maximální čistotě. Vědra je dobré mít vyhrazená na umývání auta, ne požívat například ty ze zahrady, mít vypranou mycí rukavici nebo houbu a mikrovláknové sušicí ručníky. Také pomůcky skladujme tak, aby se neznečistili například množstvím prachu. Je dobré si zapamatovat množství šamponu do jedné dávky, abychom jej nemuseli pokaždé odměřovat.

Tyto tipy jsou pouze pomocníkem k tomu, abychom dosáhli uspokojivého výsledku. Jsou určené pro ty, kteří chtějí dosáhnout perfektního výsledku. Ti, kteří to dělají, jen aby to bylo, číst nemusí. A nezapomeňte, že nic není dogma, hlavně to dělejme pro radost a mějme z toho radost.

 

Nechybí vám nějaké vybavení na umývání auta?

Podívejte se na špičkové produkty na mytí auta Masterson’s:

KOSMETIKA                                                               POMŮCKY